Τα ταξίδια στις ΗΠΑ αναστέλλονται από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, λόγω του Covid-19

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επέβαλε την Τετάρτη σαρωτικούς περιορισμούς για να εμποδίσει τους ανθρώπους από 26 ευρωπαϊκές χώρες να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα μήνα, καθώς ανταποκρίθηκε στην αυξανόμενη πίεση να αναλάβουν δράση κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.

 
Ο πρόεδρος πήρε το δραματικό βήμα σε μια δραματική ομιλία του Οβάλ Γραφείου όταν πολεμούσε για να αντιμετωπίσει τους υγειονομικούς και οικονομικούς κραδασμούς στους Αμερικανούς από τον μερικές φορές θανατηφόρο ιό και απάντησε στην κριτική ότι δεν έλαβε σοβαρά την απειλή.

 
Η εντολή ταξιδιού δεν ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και δεν ισχύει για τους Αμερικανούς πολίτες.

 
"Αυτή είναι η πιο επιθετική και ολοκληρωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης ενός ξένου ιού στη σύγχρονη ιστορία", δήλωσε.

 
"Είμαι βέβαιος ότι με την καταμέτρηση και τη συνέχιση αυτών των δύσκολων μέτρων, θα μειώσουμε σημαντικά την απειλή για τους πολίτες μας και τελικά και γρήγορα θα νικήσουμε αυτόν τον ιό".

 
Ο Τράμπ είπε ότι η Ευρώπη ήταν εν μέρει υπεύθυνη για την εξάπλωση του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πέθαναν τουλάχιστον 37 άτομα και μολύνθηκαν 1.281. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη ήταν παρόμοιοι με αυτό που δήλωσε σχετικά με τα ταξίδια από την Κίνα νωρίτερα αυτό το έτος, όταν η ασθένεια εξαπλώθηκε άγρια ​​εκεί.

 
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να λάβει τα ίδια μέτρα προφύλαξης και να περιορίσει τα ταξίδια από την Κίνα και άλλα καυτά σημεία. Ως αποτέλεσμα, πολλοί νέοι σύλλογοι στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν σπορά από ταξιδιώτες από την Ευρώπη ", ανέφερε.

 
Ο Trump υπέγραψε εντολή που αναστέλλει την είσοδο των περισσότερων αλλοδαπών που έχουν έρθει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια των 14 ημερών πριν από την προγραμματισμένη άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 
Ο κατάλογος των χωρών περιελάμβανε την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, το Λιχτενστάιν, Της Σλοβενίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας, δήλωσε το τμήμα ασφάλειας της εσωτερικής ασφάλειας

 
Η διαταγή δεν ισχύει για Αμερικανούς πολίτες, μόνιμους νόμιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, για άμεσους οικογενειακούς πολίτες αμερικανών πολιτών και για άλλα άτομα που προσδιορίζονται στην προκήρυξη.

 
Ο Trump δήλωσε ότι οι περιορισμοί θα προσαρμοστούν ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο έδαφος.

 
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Τετάρτη ταξιδιωτική συμβουλή στην ιστοσελίδα του, συμβουλεύοντας τους πολίτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό λόγω της παγκόσμιας επίπτωσης της επιδημίας κοροναϊού.