Ο πρωθυπουργός αποκλείει τα υποχρεωτικά εμβόλια για τους εκπαιδευτικούς

Επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 για τους εκπαιδευτικούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κοινοβούλιο την Τρίτη.
Είπε ότι η πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς είχε εξεταστεί, αλλά τελικά απορρίφθηκε ότι δεν ήταν η κατάλληλη λύση αυτή τη στιγμή.
«Θέλουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο όσο το δυνατόν ασφαλέστερα», είπε, αλλά τόνισε την ανάγκη να πείσουμε τους μη εμβολιασμένους δασκάλους να πάρουν τα πλάνα τους. Περισσότερο από το 70% των εκπαιδευτικών έχουν εμβολιαστεί, είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι ένας σημαντικός αριθμός δεν το έχει κάνει.
Το τέταρτο κύμα της πανδημίας αφορά πρωτίστως τους μη εμβολιασμένους και οι εκπαιδευτικοί «έχουν ευθύνη απέναντι στα παιδιά να εμβολιαστούν», τόνισε, προσθέτοντας ότι η αντικατάσταση ενός άρρωστου δασκάλου δεν είναι απλή υπόθεση.
Προειδοποίησε επίσης ότι οι δάσκαλοι που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν θα υποστούν ενοχλήσεις καθώς συχνά θα απαιτηθούν εργαστηριακές εξετάσεις-όχι αυτοελέγχου-για να μπουν στην τάξη.