Έρχεται αύξηση στα διόδια της Αττικής οδού...

Η Αττική Οδός Α.Ε. ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια μετά από 13 χρόνια.

 

Μέχρι σήμερα το κόστος των διοδίων ήταν 2,80 ευρώ. Από την 1η Ιουλίου όμως η τιμή θα αλλάξει σε 3 ευρώ για τα επιβατικά οχήματα.

 

Όταν πρωτολειτούργησαν τα διόδια της Αττικής Οδού το κόστος για τα αυτοκίνητα ήταν 2,70 ευρώ και έκτοτε έγινε μόνο μια πολύ μικρή αύξηση της τάξεως των 0,10 ευρώ τον Ιούλιου του 2010.

 

Η νέα τιμή των διοδίων όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι 20% πιο χαμηλή από το όριο που αναγράφεται στη Σύμβαση καθώς το μέγιστο όριο τελών διοδίων φτάνει σήμερα τα 3,77 ευρώ. Αν βέβαια λάβουμε υπ’όψιν μας και τα προγράμματα εκπτώσεων τότε η τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη.

 

Για τους συχνούς χρήστες των διοδίων της Αττικής Οδού, η εταιρεία έχει να προτείνει λύση η οποία ουσιαστικά θα εκμηδενίσει την αύξηση. Η λύση είναι να πάρουν δωρεάν τον πομποδέκτη και έτσι με το βασικό πρόγραμμα (Express), η τιμή θα είναι και πάλι στα 2,80 ευρώ οπότε δεν υπάρχει διαφορά από την σημερινή τιμή με μετρητά.

 

Στο site της εταιρείας, μπορείτε να μάθετε πιο αναλυτικά όλες τις αλλαγές για όλες τις κατηγορίες οχημάτων καθώς και να δείτε τα διαθέσιμα προγράμματα και να διαλέξετε αυτό που εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες.

 

Υπήρξε βέβαι αντίδραση από την μεριά του κ.Σπίρτζη, υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος έκανε λόγο για «αρπαχτή» εκ μέρους της εταιρείας και τους κατηγόρησε επίσης ότι η αύξηση αυτή γίνεται την συγκεκριμένη στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές, εξυπηρετώντας πολιτικά συμφέροντα....