Το 54122 και το Ellinespadou προχωρούν σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο "Ελπίδα" (Σεπτέμβριος 2019)

Αρκεί μια Παγκόσμια Ημέρα, μια Εβδομάδα Δράσεων ή ένας Μήνας Ευαισθητοποίησης για να ενημερωθεί κάθε άτομο, σε όλο τον κόσμο, για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και να κινητοποιηθεί στη μάχη εναντίον του; Η απάντηση, ειδικά για όσους ζούν στην οικογένεια τους αυτή την καθημερινή μάχη, είναι προφανής: ΟΧΙ! Mακάρι να ήταν δυνατόν κάθε μία από τις 365 ημέρες του χρόνου να γίνεται συντονισμένη και ευρείας κλίμακας ενημέρωση για τον παιδικό καρκίνο και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε ΟΛΟΙ να δώσουμε τη μάχη για την αντιμετώπισή του. Όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γι’ αυτό είναι απαραίτητες μεμονωμένες προσπάθειες, όπως αυτές που κάνουν οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, όπως αυτές που κάνει ο Σύλλογος Ελπίδα, όσο και κάθε άλλη ανάλογη πρωτοβουλία.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και αυτή που έχει καθιερωθεί στις ΗΠΑ, να είναι ο Σεπτέμβριος μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο (Childhood Cancer Awareness Month). Σε αυτή την πρωτοβουλία εντάσσεται και η δράση «Gold in September», που έχει ως όραμα να χρωματίσει τον κόσμο… χρυσό, ώστε κάθε παιδί που νοσεί με καρκίνο, οπουδήποτε στον κόσμο, να τον νικά και να επιβιώνει. Στόχος του project G9 (ονομάστηκε έτσι επειδή ο Σεπτέμβριος είναι ο 9ος μήνας του χρόνου) είναι να ευαισθητοποιήσει και να δώσει έμπνευση για δράσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές του project G9, στις ΗΠΑ καθημερινά τουλάχιστον 36 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας παραμένει η βασική αιτία θανάτου από ασθένεια για τα παιδιά και η συχνότητα επιθετικών μορφών παιδικού καρκίνου έχει αυξηθεί κατά 29% τα τελευταία 20 χρόνια. Ωστόσο, παρά την προφανή ανάγκη για πρόοδο στην αντιμετώπιση της ασθένειας, η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και, κατ’ επέκταση, η υποστήριξη στις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα –τόσο στις ΗΠΑ όσο και ευρύτερα, πολύ περισσότερο δε σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου υπάρχουν και άλλες (διαχρονικές ή έκτακτες) δυσκολίες. Για τον λόγο αυτό, το project G9 φιλοδοξεί να γίνει –τουλάχιστον για τις ΗΠΑ– η «ομπρέλα» που θα ενώσει με αισιοδοξία τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο και τις οικογένειες τους, διαμορφώνοντας μια συντονισμένη και οργανωμένη καμπάνια ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη νέων μορφών θεραπείας του παιδικού καρκίνου.

Η Teligron Ltd, θα συνδράμει για μια ακόμη φορά, την προσπάθεια του Συλλόγου Ελπίδα γιατί η ζωή και ενός μόνο παιδιού, αξίζει για να αγωνίζεσαι!

elpida_201909.png