Το 54122 και το Ellinespadou προχωρούν σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο "Ελπίδα" (Μάρτιος 2020)

To σπουδαιότερο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», μετά την ίδρυση της το 1990 και τη δημιουργία του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα το 2010, αποτελεί το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», δημιουργείται Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας με στόχο να σώζονται 4 στα 4 παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο αφού η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αποτελεί την τελευταία ελπίδα στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι συμβατικές θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας αποτελεί σταθμό στην ιστορία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» αλλά και στην ιστορία της Υγείας στην χώρα μας. Με μια επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ η «ΕΛΠΙΔΑ» για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί. Μετά τη δημιουργία της πρώτης Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (1993), του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων στην Ελλάδα (την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ») (2010), του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» (1999) και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (2014), η «ΕΛΠΙΔΑ» προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στα παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια διεθνώς.

Η Teligron Ltd. θα σταθεί στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στηρίζοντας τον αγώνα του Συλλόγου κατά του παιδικού καρκίνου κάνοντας μια ακόμη μηνιαία δωρεά. Γιατί ο στόχος είναι πάντα ένας: να μην αφήσουμε ούτε ένα παιδί να χαθεί.

elpida_202003.png