Το 54122 και το Ellinespadou προχωρούν σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο "Ελπίδα" (Μάιος 2019)

Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία πάνω απ΄όλα. Ο Μάιος έκανε το ποδαρικό του με τις μυρωδιές της άνοιξης και το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον ένα βήμα μακριά.

Το μήνα που μας πέρασε, έγιναν και πάλι αρκετές δράσεις και εκδηλώσεις για τη στήριξη και ενίσχυση του Συλλόγου Ελπίδα.

Μια ξεχωριστή επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων πραγματοποίησε ο αγωνιστής της ζωής ψυχίατρος Δρ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019. Η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη μίλησε για τον αγώνα ζωής του κύριου Κυμπουρόπουλου τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, καθώς η προσωπική του διαδρομή είναι μια επιβεβαίωση ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία. Κατάφερε ξεπερνώντας εμπόδια και καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια να είναι σήμερα ένας μεγάλος επιστήμονας για τον οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία ολόκληρης της χώρας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2018-2019 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, ήταν φέτος αφιερωμένοςστα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη συμπλήρωση 70 ετών από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που γιορτάστηκε το 2018 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια μοναδική πασχαλινή γιορτή για τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» την Τρίτη 23 Απριλίου 2019. Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, μικροί και μεγάλοι έβαψαν πολύχρωμα αυγά, έφτιαξαν πρωτότυπες λαμπάδες και ζωγράφισαν πασχαλίτσες πάνω σε βότσαλα γεμίζοντας την Ογκολογική Μονάδα Παίδων με χρώματα του Πάσχα, αγάπη και ελπίδα.

Η Teligron Ltd. βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο πλευρό του Συλλόγου Ελπίδα, με ακόμη μια δωρεά, γιατί δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα.  Όμως η μεγαλοσύνη του ανθρώπου είναι να τις ξεπερνάει πάντα με τη βοήθεια των συνανθρώπων του. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του εθελοντισμού.  Να βρισκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου.

 

elpida_201905.png