Το 54122 και το Ellinespadou προχωρούν σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο "Ελπίδα" (Ιούνιος 2021)

Χαμόγελα χαράς στους μικρούς ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και του «Ξενώνα» της ΕΛΠΙΔΑΣ σκόρπισαν οι πρώην παίκτες του Survivor James Καφετζής, Άννα Μαρία Βέλλη και Νίκος Μπάρτζης, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

Ο James, η Άννα-Μαρία και ο Νίκος ενημερώθηκαν αναλυτικά για το έργο και την προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο, ενώ επισκέφθηκαν και τα γραφεία του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Εκεί ενημερώθηκαν για τη εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και έγιναν και οι ίδιοι εθελοντές δότες, στηρίζοντας την προσπάθεια του Συλλόγου για αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών στην χώρα. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τον «Ξενώνα» της ΕΛΠΙΔΑΣ. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοιό , οι τρεις πρώην παίκτες του Survivor είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και με μικρούς ασθενείς, χαρίζοντας τους δύναμη και κουράγιο, συγκινήθηκαν από την επίσκεψη τους αυτή και δεσμεύτηκαν πως θα σταθούν στο πλευρό του Συλλόγου και στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο με κάθε τρόπο.

Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη συνέχεια διαδόθηκε σ’ όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, ως μια γιορτή της Ζωής.

Αυτή η μέρα χωράει όλα τα γιατί, όλα τα «συνέχισε», τα «μπορείς», τα «ευχαριστώ». Συμβολίζει όλη τη δύναμη και την αδυναμία μας. Την αγωνία και την ελπίδα μας. Τη μοναξιά μας και τους ώμους που μας στήριξαν. Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Τις θεραπείες, τις παρενέργειές, τις μικρές μας νίκες. Τη θέλησή μας. Όσα φοβόμαστε, όσα εκτιμούμε, όσα χαιρόμαστε. Όσα προσπαθούμε να ξεχάσουμε και όσα θυμόμαστε.

Η Teligron Ltd., προχωράει σε μια ακόμη δωρεά προς το Σύλλογο Ελπίδα, γιατί είναι ευκαιρία να απλώσουμε το χέρι σε όσους τώρα αγωνίζονται.

elpida_202106.jpg