Το 54122 και το Ellinespadou προχωρούν σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο "Ελπίδα" (Απρίλιος 2021)

Η πανδημία του COVID-19, έχει ως γνωστόν επηρεάσει πολλούς τομείς της κοινωνίας μας. Φαίνεται λοιπόν ότι μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει τεράστιο κενό και στους εμβολιασμούς ρουτίνας παιδιών και εφήβων.

Το τείχος προστασίας (ανοσία αγέλης) στα παιδιά και εφήβους έχει σημαντικά ελαττωθεί. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν δράσουμε άμεσα, θα εμφανισθούν παλιά (ξεχασμένα) λοιμώδη νοσήματα, όπως ιλαρά, κοκκύτης, μηνιγγίτιδα κλπ. Το πρόβλημα θα είναι πιο έντονο για τη μηνιγγίτιδα Β, που η κάλυψη είχε φθάσει στο 40%.

Οι ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφορούν τελευταία για δήθεν αναποτελεσματικότητα και ανύπαρκτες παρενέργειες των εμβολίων έναντι του COVID-19, δυστυχώς θα οδηγήσουν στο να χάσουν οι γονείς την εμπιστοσύνη τους σε όλα τα εμβόλια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το αντι-εμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε το 2009 με την παραπληροφόρηση για το εμβόλιο της πανδημίας της γρίπης.

Συμπερασματικά, θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς και την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία να προωθήσουν άμεσα τον εμβολισμό των παιδιών μας που έχει καθυστερήσει δραματικά λόγω της πανδημίας του COVID-19, με στόχο να επανέλθει η κοινωνία στα εμβολιαστικά επίπεδα προ της πανδημίας. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και σώζουν ζωές.

Η διαδικασία μαζικού εμβολιασμού έναντι του COVID-19 έχει ήδη ξεκινήσει, τα παιδιά όμως κάτω των 16 δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν. Αυτό βάζει σε δύσκολη θέση όλα τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες που έχουν τώρα έναν ακόμη λόγο να φοβούνται για την υγεία τους.

Μπορούμε όμως όλοι έμεις να δημιουργήσουμε ένα τείχος προστασίας για αυτά τα παιδιά, κάνοντας το εμβόλιο και προστατεύοντάς τα έτσι από το φόβο να κολλήσουν κάτι που θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για την ευαίσθητη υγεία τους.

Η Teligron Ltd, δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξη της στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και προχωράει για ακόμη ένα μήνα σε δωρεά στο Σύλλογο Ελπίδα.

elpida_202104.jpg