Το 54122 και το Ellinespadou προχωράει σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο «Ελπίδα» (Μάρτης 2015)

Στην Ελλάδα, ήταν γνωστό ότι εξέλειπε ένα Κέντρο Αποκατάστασης και Θεραπείας παιδιών , που είχαν ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Αυτό μέχρι το 1990, όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος "Ελπίδα", ο οποίος στηριζόταν απλά στην αγάπη των μελών του και στις δικές του οικονομικές δυνατότητες.

Σιγά σιγά αυτό το έργο αγάπης , παράλληλα με τη συστράτευση ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας , αρχίζει να αποδίδει τους πλούσιους καρπούς του. Ανιδιοτελής εργασία, όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα μετέτρεψαν τον Σύλλογο σε φάρο ελπίδας ζωής για εκατοντάδες στην αρχή και χιλιάδες αργότερα παιδιά.

Η δημιουργία μιας πρότυπης Ιατρικής μονάδος , που ουδέποτε υπήρξε στο παρελθόν, ήταν από την αρχή η επιδίωξη της "Ελπίδας". Το 1993, τρία μόλις χρόνια μετά την υλοποίηση αυτής της ιδέας, ιδρύεται στο Νοσοκομείο Παίδων "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ", η ΜΜΜΟ (Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών).

Το έργο και η προσφορά όμως δεν σταμάτησε εκεί. Το πρόβλημα των οικογενειών από την επαρχία , που είχαν ένα παιδί με ανάγκη θεραπείας, λύνεται με την ίδρυση του Ξενώνα "ΕΛΠΙΔΑ", το 1999. Τον Οκτώβριο του 2010 το έργο του Συλλόγου, κορυφώνεται με την εγκαινίαση του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα. Ένα νοσοκομείο, που θα παρέχει, μετά την ολοκλήρωσή του, τα πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών του παιδικού καρκίνου.

Σήμερα, η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι μεγάλη και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι, το τεράστιο ήδη έργο του Συλλόγου, με συνεχή αποτελέσματα, ανακουφίζει και θεραπεύει πια πολλές από τις περιπτώσεις που στο παρελθόν δεν ήταν ιάσιμες. Η εταιρία μας, θέλοντας να βάλει ένα μικρό λιθαράκι σε όλο αυτό το οικοδόμημα, προβαίνει σε δωρεά προς το Σύλλογο "ΕΛΠΙΔΑ", θέλοντας να εκφράσει την απεριόριστη εκτίμηση και το σεβασμό προς το έργο που εκτελεί.

FT CONFIRMATIONS - SYLLOGOS FILLON PAIDION  05.03.2015.jpg