Το 54122 και το Ellinespadou προχωράει σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο «Ελπίδα» (Μάης 2015)

Πιστοί στην υπόσχεσή μας να στηρίζουμε οργανώσεις με κοινωφελές έργο, για ακόμα μία φορά κάναμε πράξη αυτά που λέμε. Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, επιλέξαμε να δείξουμε εμπράκτως την στήριξη μας, με μια νέα δωρεά, στο Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".

Ο Σύλλογος "ΕΛΠΙΔΑ" έχει δράση από το 1990. Αρχικά, ξεκίνησε σαν μία ομάδα ευαισθητοποιημένων   γυναικών. Όμως, με την στήριξη των δωρητών και των εθελοντών, άρχισε να έχει σημαντικότατο έργο. Από την αρχή στόχος του Συλλόγου ήταν η βοήθεια σε παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το κατάφεραν με την δημιουργία μιας πρότυπης ιατρικής μονάδας, που μέχρι τότε δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί.

Το 1999 ακολούθησε η δημιουργία του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», που φιλοξενεί παιδιά από την περιφέρεια της Ελλάδας μαζί με τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη να διαμένουν στην Αθήνα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους στη ΜΜΜΟ, καθώς και στις ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων "Αγία Σοφία" και "Αγλαΐα Κυριακού". Θα μπορούσαν να επαναπαυτούν με αυτό, όμως, κι αυτό δεν ήταν αρκετό για τα μέλη του συλλόγου, τα οποία έθεσαν τον επόμενο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από τη δημιουργία του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα παρείχε τα πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου. Και το κατάφεραν κι αυτό μέσα από πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σύμμαχό του τον Ελληνικό λαό.

Δυστυχώς, οι οικονομικές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν στον κόσμο να προχωρεί σε δωρεές τόσο εύκολα όσο παλιότερα. Παρόλα αυτά, οι ανάγκες όλο και μεγαλώνουν. Μόνο έτσι το μεγάλο έργο του Συλλόγου θα μπορέσει να συνεχιστεί, χαρίζοντας ανακούφιση και θεραπεία σε περιπτώσεις που χωρίς την βοήθεια του συλλόγου θα ήταν δύσκολα αντιμετωπίσιμες.

Η εταιρία μας, κάνει πράξη όλα αυτά που υπόσχεται. Είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους και για μία ακόμα φορά προβήκαμε σε δωρεά προς το Σύλλογο "ΕΛΠΙΔΑ". Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να εκφράσουμε την απεριόριστη εκτίμηση και το σεβασμό προς το έργο τους. Ευχή μας είναι, με την βοήθεια όλων μας, να μπορέσουν να υλοποιήσουν το όραμά τους και να χαρίσουν χαμόγελα σε πολλά παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

 

FT CONFIRMATIONS - SYLLOGOS FILON PAIDION ME KARKINO 07.05.2015.jpg