Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για την πιθανή αποστολή και άλλων «τρομοπακέτων»

Την ώρα που η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πλαίσιο του σχεδίου Νέμεσις πράξη 2, σε εγρήγορση για τις επόμενες ημέρες βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική καθώς το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλα τρομοδέματα σε υπουργεία, υπηρεσίες ευρωπαϊκών κρατών ακόμη και σε πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα παραμένει ανοικτό.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, ξεσκονίζουν την υπόθεση του Νοεμβρίου του 2010 όταν η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έστειλε παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες και ξένους στόχους όπως την Άνγκελα Μέρκελ, το Νικολά Σαρκοζί και τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι με αποστολέα - για να μην κινήσει υποψίες - το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Ασφαλώς και το μυαλό πηγαίνει στη συγκεκριμένη οργάνωση κάτι που τελικά επαληθεύτηκε με την ανάληψη ευθύνης σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μην ξεχνάμε άλλωστε το 2010 η Πυρήνες της Φωτιάς μιμήθηκαν τις ενέργειες ξένης οργάνωσης που το 2003 είχε στείλει ανάλογα τρομοπακέτα. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και έχει να κάνει με μια προσπάθεια να δώσουν και πάλι ένα δυναμικό παρών με διεθνή αντίκτυπο» αναφέρει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

Οι πληροφορίες λένε ότι το πρώτο που προσπαθούν να μάθουν οι αστυνομικοί είναι η διαδρομή του πακέτου. Γνωρίζουν ότι έφυγε από συγκεκριμένο γραφείο της Αττικής και αναζητούν τον υπάλληλο που το παρέλαβε μήπως και θυμηθεί το άτομο που μετέβη στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και ταχυδρόμησε τη βόμβα που έφερε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη. Παράλληλα προσπαθούν να δουν αν η εκρηκτική ύλη ήταν ανιχνεύσιμη ή όχι προκειμένου να διαπιστώσουν τα κενά στα μέτρα ασφαλείας. «Από το 2010 υπήρξε αλληλογραφία μεταξύ της Αστυνομίας και των εταιρειών μεταφοράς δεμάτων προκειμένου να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις καθοριστικός είναι και ο ρόλος του κάθε υπαλλήλου που παραλαμβάνει κάποιο ύποπτο δέμα αφού είναι επιβεβλημένο να ειδοποιεί την Αστυνομία προκειμένου να ελεγχθεί το πακέτο πριν φύγει για τον προορισμό του» αναφέρει αστυνομικός και προσθέτει «ένα δεύτερο σημείο που μας προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ενώ έχουν συλληφθεί πάρα πολλά μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς η οργάνωση εξακολουθεί να παραμένει ενεργή και να έχει επιχειρησιακή ικανότητα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τον περασμένο Οκτώβριο έβαλε βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους».