Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Πελοπόννησο από την επέλαση της «Ευρυδίκης»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, η λεγόμενη "Ευρυδίκη". Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας πολλές περιοχές της χώρας.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή στο νομό Αργολίδας. Οι δρόμοι στα χωριά Παναρίτι και Αργολικό του δήμου Ναυπλιέων μετατράπηκαν σε ποτάμια, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ πολλά δέντρα έπεσαν από τους δυνατούς ανέμους. 

 

Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Πελοπόννησο από την επέλαση της «Ευρυδίκης» -2

 

Μηχανήματα των δήμων βγήκαν στους δρόμους, ενώ αρκετά σπίτια πλημμύρισαν με λασπόνερα.

Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Πελοπόννησο από την επέλαση της «Ευρυδίκης» -3

 

Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Πελοπόννησο από την επέλαση της «Ευρυδίκης» -4

Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Πελοπόννησο από την επέλαση της «Ευρυδίκης» -5

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν και την Αττική, αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν διαδοχικά έχουν ως εξής:

Την Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι, θα επηρεαστεί η Αν. Πελοπόννησος (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές) και πιθανόν το πρωί η Νότια Πελοπόννησος.

Μέχρι το απόγευμα, η κακοκαιρία θα πλήξει την Αν. Στερεά, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Στη συνέχεια προς το βράδυ θα μεταφερθεί στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στο Β.Ν. Αιγαίο και τα ξημερώματα προς Τρίτη αναμένεται να πλήξει την Αν. Μακεδονία και τη Θράκη.

Τρίτη 14-11-2017

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το

βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 15-11-2017

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν σε όλα τα ηπειρωτικά. άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πιθανόν στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 16-11-2017 και Παρασκευή 17-11-2017

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανώς θα είναι ισχυρά. άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ με μικρή ενίσχυση την Παρασκευή. θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Ελλάδα