5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έστειλαν στο εξωτερικό 1.500.000.000 ευρώ!

Τελικά υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι πολλών ταχυτητων. Υπάρχουν αυτοί που εργάζονται σκληρά και τα ακούν από τους πολίτες γιατί μόνο αυτοί είναι εκεί για να δεχτούν παράπονα. Υπάρχουν οι άλλοι, με τον μπάρμπα στην Κορώνη, που βρέξει χιονίσει, παίρνουν τα σταθερά τους τα λεφτάκια, χωρίς δουλειά, χωρίς άγχος κι έχει ο Θεός. Υπάρχουν και οι παράλλοι, αυτοί οι 5.260 υπάλληλοι, που φυγάδευσαν στο εξωτερικό με εμβάσματα, συνολικά ποσά που ανέρχονται στο ιλιγγιώδες 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Καλά διαβάσατε, 1.500.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με έρευνα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, από το 2010 έως σήμερα, 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έστειλαν στις τράπεζες του εξωτερικού το τερατώδες αυτό ποσό. Ποσό, που είναι αμφίβολο το αν δικαιολογείται με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί είπαμε, πληρώνονται καλά, αλλά όχι και τόσο καλά. 

Μετά από έρευνα που έγινε σε 415 από αυτούς, κανείς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το πως βρέθηκε με τόσα λεφτά και ως εκ τούτου, αποχώρησαν οικιοθελώς από το Δημόσιο, προκειμένου να γλιτώσουν περετέρω ελέγχους.

Έκτακτη συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα έχουν σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αναλάβει τον έλεγχο των 415 αυτών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς μετά την αποχώρησή τους από τον δημόσιο τομέα το ΣΕΕΔΔ δεν έχει δικαιοδοσία για να τους ελέγξει.