36 έτη κάθειρξη για αδέλφια-διακινητές.

Συνολική ποινή κάθειρξης 36 ετών και χρηματικό πρόστιμο 150.500 ευρώ «μοιράστηκαν» τρία αδέλφια Αλβανικής καταγωγής, τα οποία κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.
Ειδικότερα το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο τον 28χρονο επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 12 ετών, φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 50.500 ευρώ, ένοχο τον 26χρονο αδελφό του τον οποίο και καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και τέλος τον 22χρονο αδελφό στον οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
Οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη για τα τρία αδέλφια.
Αντίθετα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για τον 37χρονο έλληνα σε προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση και του επέβαλε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι κατηγορούνταν ότι διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε εξαρτημένα άτομα της Ρόδου και η σύλληψή τους έγινε τον Αύγουστο του 2014 έπειτα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, επρόκειτο για οργανωμένο κύκλωμα στο όποιο συμμετείχαν οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28, 26 και 22 ετών, συγγενείς μεταξύ τους και ο 37χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης διαμονής στη χώρα, της αντίστασης και της οπλοκατοχής.
Όπως εξακριβώθηκε, ο 28χρονος Αλβανός, έχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συστήσει κατά το τελευταίο δίμηνο εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους στην οποία είχαν ενταθεί οι δυο ομοεθνείς συγγενείς του με σκοπό την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων (κοκαΐνης) σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Αναλυτικότερα, ο 28χρονος «αρχηγός» είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ οι δυο άλλοι Αλβανοί είχαν αναλάβει τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Ως προς την εμπλοκή του 37χρονου ημεδαπού στο κύκλωμα διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει πραγματοποιήσει πενήντα συναλλαγές αγοράς τουλάχιστον εβδομήντα γραμμαρίων κοκαΐνης από τους Αλβανούς.
Αναφορικά με τη σύλληψη των κατηγορουμένων, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2014 το απόγευμα ακινητοποιήθηκε ο 37χρονος, μετά την έξοδό του από την κατοικία των Αλβανών στην πόλη της Ρόδου και βρέθηκε στην κατοχή του ένα φιξάκι κοκαΐνης που μόλις είχε αγοράσει.
Ακολούθως, ακινητοποιήθηκαν διαδοχικά έξω από την εν λόγω κατοικία οι τρεις Αλβανοί και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
152,4 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, στιλέτο με λάμα μήκους 12 εκατοστών, 5 κινητά τηλέφωνα, 805 ευρώ, 4 κάρτες χρηματικών-τραπεζικών συναλλαγών, σύνεργα νόθευσης και συσκευασίας της κοκαΐνης.
Σημειώνεται ότι, ο 26χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, επιχειρώντας να διαφύγει. Επιπλέον προέκυψε ότι μαζί με τον 22χρονο διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Πηγή: Newsbomb.gr