Ψυχικό: Επίθεση με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία χθες τη νυχτα και πιο συγκεκριμένα μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Άγνωστοι δράστες έκαναν ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως τα όπλα που χρησιμοποίησαν για να γαζώσουν τους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου της Ισραηλινής πρεσβείας, ήταν Καλάσνικωφ.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, ειδοποίησαν αμέσως την αντιτρομοκρατική. Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής, αν και το έργο της ήταν δύσκολο, λόγω της βροχής, έδειξε πως για την επίθεση χρησημοποιήθηκαν πάνω από 50 σφαίρες. Ο χώρος γύρω από την πρεσβεία να παραμένει έως αυτή την ώρα αποκλεισμένος, ενώ στο μικροσκόπιο της αστυνομίας μπαίνουν οι κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας αλλά και των γύρω κτιρίων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροβολισμοί προήλθαν από τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δυο μηχανές. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άγνωστοι πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου με δυο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα.