Χανιά : Πλαστές συνταγές για ναρκωτικά.

Ένα δελτίο συνταγογράφησης, το οποίο είχε κλαπεί απο μεγαλογιατρό των Χανίων, έγινε ο τρόπος με τον οποίο προμηθευόταν ναρκωτικά ένας 34χρονος μαζί με τη σύντροφο του.

Το κόλπο ήταν απλό. Έγραφε ο,τι φάρμακο ήθελε πάνω στη συνταγή του γιατρού, πλαστογραφούσε την σφραγίδα του και έτσι, ανενόχλητος, προμηθευόταν τα χάπια που ήθελε. Για κακή τους τύχη όμως, ένας υποψιασμένος ιδιοκτήτης φαρμακείου αντελήφθη πως πρόκειται περί κομπίνας και ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι άντρες της ασφάλειας εντόπισαν τον δράστη αμέσως και μετά την έρευνα που διεξήγαγαν, βρήκαν δύο συμπληρωμένες ιατρικές συνταγές, μία πλαστογραφημένη σφραγίδα με τα στοιχεια ενός γιατρού, δέκα ναρκωτικά χάπια και ένα ξιφίδιο μήκους 60 εκατοστών.

Όπως διαπιστώθηκε απο την έρευνα, τις τελευταίες 10 μέρες ο 34χρονος είχε μαζέψει απο διάφορα φαρμακεία των Χανίων συνολικά 13 κουτιά ναρκωτικών χαπιών, χρησιμοποιώντας παραποιημένες ιατρικες συνταγές. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με κατηγορίες για κλοπή, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.