Φονικό πλήγμα κακοκαιρίας στο Μαρόκο.

Φονικές εκτάσεις έχει πάρει η φρικτή κακοκαιρία η οποία πλήττει τις τελευταίες μέρες το Μαρόκο, αφού οι νεκροί έχοθν φτάσει τους 17 ανθρώπους ενώ οι καταστροφές είναι τρομακτικές.

Απόκοσμες πλημμύρες και υπερχείλιση ποταμών, κυρίως στο νότιο κομμάτι της χώρας, είναι μερικά απο τα αποτελέσμα της αναπάντεχης αυτής κακοκαιρίας.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης που είχε εκδώσει η μετεωρολογική υπηρεσία παραμένει σε ισχύ μέχρι απόψε, ωστόσο οι σφοδρές βροχοπτώσεις σταμάτησαν νωρίτερα σήμερα. Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους μια εννιάχρονη μικρούλα, παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού Ταμσούρτ.

Το κράτος αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα κηδείας και ταφής όλων των θυμάτων, ενώ σκοπεύει να δώσει και επίδομα περίθαλψης σε όλους τους τραυματίες. Όλες οι εφημερίδες έχουν κατακλειστεί με φωτογραφίες απο τις δραματικές εικόνες που επικρατούν. Περισσότερα απο 100 σπίτια γκρεμίστηκαν απο τα ορμητικά νερά, δεκάδες δρόμοι κόπηκαν στη μέση, μεταξύ αυτών και 6 εθνικές οδοί, καθιστώντας πλεόν την κυκλοφορία αδύνατη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 2Μ, οι τελευταίες βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα σφοδρές -έως 250 χιλιοστόμετρα μέσα σε ώρες σε ορισμένες οροσειρές- με το νερό να πέφτει στη συνέχεια στις πλαγιές και να φθάνει στις σχεδόν ερημικές πεδιάδες του μαροκινού νότου.