Υπαξιωματικός του Στρατού κατηγορείται για κλοπή καυσίμων!

Εμπλέκονται ακόμα επτά άτομα

Το ακύσαμε κι αυτό! Ένας Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, κατηγορείται πως συμετείχε σε κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό.
 
Μαζί με τον Υπαξιωματικό κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση ένας έμπορος πετρελαιοειδών και άλλοι έξι άντρες Γεωργιανής καταγωγής. Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κ.Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε και στους 8 ποινική δίωξη για κλοπή και λαθρεμπορία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Η ποσότητα του καυσίμων που εκλάπη από το 2012, ανέρχεται σε 300.000 λίτρα, ενώ η προκληθείσα ζημιά υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ. Το σημείο απ' όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Ο αγωγός, κατά πληροφορίες, ξεκινάει από τη Λάρισα και φτάνει έως τη Βόρεια Ελλάδα, εφοδιάζοντας με καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ύστερα από την άντλησή τους, τα καύσιμα μεταγγίζονταν σε βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του εμπλεκόμενου επιχειρηματία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανατροπή του παραπάνω βυτιοφόρου. Ακολούθησε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων. Ο εκ των κατηγορουμένων στρατιωτικός, με βαθμό αρχιλοχία, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς, φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στους συγκατηγορουμένους του προκειμένου να προβούν στις ενέργειές τους.