Τεταμένη η κατάσταση στην Γάζα, ξυπνάνε μνήμες Β' Παγκοσμίου πολέμου

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες με σκοπό να υπάρξει επιτέλους μια ανάπαυλα στο λουτρό αίματος που έχει ξεκινήσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ο αριθμός των νεκρών καθημερινά αυξάνεται ενώ από ότι φαίνεται εχτές το Ισραήλ δεν δίστασε να βομβαρδίσει ακόμη και νοσοκομείο. Ενδεικτικά ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 600 ενώ οι τραυματίες τους 3.700 με το Ισραήλ να δηλώνει πως δεν βλέπει δυνατή την επίτευξη συμφωνίας ενώ ταυτόχρονα θεωρεί αναπόφευκτη τη συνέχεια της χερσαίας επέμβασης.

Από τη μεριά της διεθνούς κοινότητας, στην Αίγυπτο έχει καταφτάσει ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο Γενικός Γραμματές του Ο.Η.Ε ώστε να συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις για την επίτευξη της εκεχειρίας. Παρόλο που υπάρχουν προτάσεις μέσω της Αιγύπτου για την επίτευξη συμφωνίας, το Ισραήλ προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στη Χαμάς, δηλώνονται πως η οργάνωση δεν είναι κάν κοντά στο να συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός.

Η αγωνία κορυφώνεται αφού πλέον ο κόσμος παρατηρεί να εκκολάπτονται πολεμικές συρράξεις και εντάσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη και δεδομένης της δύναμης πυρός που έχουν πλέον οι στρατιωτικές δυνάμεις παγκοσμίως, το τελευταίο που θα θέλε κανείς θα ήταν να ξεσπάσει μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη. Ευχή όλων, να κυριαρχήσει η ψυχραιμία και ο κόσμος να μην δεί ξανά σκηνές παγκοσμίου πολέμου.