Συνελήφθη κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στη Ζάκυνθο

Μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ζάκυνθο διεξήγαγε το μεσημέρι της Κυριακής η δίωξη ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ζακύνθου και το Λιμεναρχείου του νησιού, ώστε να συλλάβουν μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που μετέφεραν στην Ζάκυνθο 700 κιλά χασίς.

Οι άντρες που πήραν μέρος στην επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν στην πόλη της Ζακύνθου πέντε ημεδαπούς όπου φέρονται σαν εγκέφαλοι του κυκλώματος ναρκωτικών και είχαν συνοδεύσει το εμπόρευμα τους στο νησί αλλά και δύο ημεδαπούς Ζακυνθινής καταγωγής στο χωριό Κυψέλη, που είχαν παραλάβει με φορτηγό και αποθηκεύσει το χασίς μέσα σε μαύρους σάκους ταξιδιού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα 700 κιλά χασίς έφτασαν στην Ζάκυνθο με σκάφος από την Πάτρα και τα ναρκωτικά παρέλαβαν οι δύο Ζακυνθινοί οι οποίοι και τα μετέφεραν με φορτηγό στην οικεία τους ενός. Μαζί με τα ναρκωτικά στο νησί βρέθηκαν και πέντε διακινητές, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της Αττικής, ώστε να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι συλληφθέντες μαζί με το φορτίο των ναρκωτικών μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στην Κυλλήνη και από εκεί στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας.