Στην Δράμα εξαπατήθηκε ηλικιωμένη και έχασε 10.000 ευρώ

Ακόμα να το πιστέψει η 72χρονη ότι έχασε όλες τις οικονομίες της από μία τηλεφωνική απάτη, στην οποία έπεσε θύμα. Η ηλικιωμένη έχασε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26 και 23 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, με σκοπό την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ως προς τον τρόπο δράση της ομάδας προέκυψε ότι τα άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ήταν υπαίτιο σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσαν να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία. Ακολούθως, εφόσον πετύχαιναν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, κατεύθυναν τους δύο υπηκόους Βουλγαρίας, σε προκαθορισμένο σημείο, όπου παραλάμβαναν από τους εξαπατημένους πολίτες τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.

Δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 72χρονη ημεδαπή στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 24 πολίτες στη Δράμα και την Καβάλα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από την εξαπάτηση της 72χρονης τα μέλη της ομάδας αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που αξίωναν να αποκομίσουν από τις παραπάνω απόπειρες απάτης ξεπερνά τις 330.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.