Στεφάνια απο κρατούμενους στην κηδεία του δολοφονηθέντος αρχιφύλακα.

Φόρο τιμής θέλησαν να αποτίσουν μερικοί κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού προς τον αδικοχαμένο αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, στέλνοντας μερικά στεφάνια στην κηδεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον έξι κρατούμενοι ζήτησαν να τους δοθούν στοιχεία και τηλέφωνα σχετικά με το γραφείο τελετών που έχει αναλάβει την κηδεία, θέλοντας να πουν με αυτό τον τρόπο το δικό τους «αντίο» στον 47χρονο, ο οποίος ήταν μάλιστα πατέρας δύο παιδιών.

Επιπροσθέτως, ζήτησαν να μην πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα επισκεπτήρια που γίνονται κάθε Τετάρτη, έτσι ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι να παρευρεθούν στην κηδεία.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές μοιάζει με σκοινί έτοιμο να σπάσει, καθώς η αγανάκτιση και ο θυμός για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Αρχιφύλακα, έχει ωθήσει τους εργαζόμενους σε σημείο να απειλούν ακόμα και με απεργία πείνας.

«Η δουλειά μας τις τελευταίες αυτές ημέρες είναι μαρτύριο. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Μάκη Γκαλιμάνη. Το απίστευτο είναι ότι δεν ήρθε κανένας υπεύθυνος της κυβέρνησης στις φυλακές, έστω και για λόγους συμβολικούς και συμπαράστασης», δηλώνει στην εφημερίδα σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Δομοκού.