Σκάνδαλο: Πούλησαν τη μισή Ζάκυνθο!!!

Κι όμως, φαίνεται πως η παγκοσμίας φήμη παραλία Ναυάγιο, μαζί με μία έκταση-μαμούθ 15.000 στρεμμάτων, "πουλήθηκε"! 

Ένας ανεκδιήγητος τύπος φαίρεται πως πούλησε τη μισή Ζάκυνθο με Ενετικούς τίτλους ιδιοκτησίας, συνεπώς η αγοροπωλησία είναι πέρα για πέρα παράνομη.

Η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", βέβαια, σημειώνει πως η συμφωνία κλείστικε σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, ενώ αναφέρει χρηματισμό κρατικών υπαλλήλων, με ντόπιους παράγοντες να μιλούν για το «Βατοπέδι της Ζακύνθου».

Στην υπόθεση εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, υπάλληλοι του δασαρχείου, της κτηματικής υπηρεσίας, έφοροι και συμβολαιογράφοι που συνέπραξαν για να γίνει η πώληση των 15.000 στρεμμάτων έναντι 9 εκατ. ευρώ, ενώ, αν δεχτούμε πως μια τέτοια συναλλαγή θα ήταν νόμιμη, η αντικειμενική αξία της έκτασης αυτής εκτιμάται πάνω από 17,5 εκατομύρια ευρώ.

Αγοράστρια εταιρία φαίνεται πως είναι η εταιρεία real estate Pimana, η οποία λέγεται πως ενέργησε γιαλογαριασμό του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι επί 30 χρόνια η περιοχή είχε μπει στο στόχαστρο εμπρηστών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εκκρεμεί δίωξη για εμπρησμό κατά του πωλητή.