Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Τρίπολη.

Ως εκτάκτου ανάγκης έχει χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Τρίπολη για ακόμα μία φορά μέσα σε ένα μόλις μήνα, αφού η πόλη συνεχίζει να πνίγεται στα σκουπίδια.

Τα σκουπίδια συνεχίζουν να στοιβάζονται, δημιουργώντας συνεχώς μικρές χωματερές και αυτό που παρατηρείται, είναι η δημοτική αρχή να προσπαθεί να απομακρύνει τουλάχιστον τα ανακυκλώσιμα για να μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων και να μαζέψει σε μεγάλες σακούλες και πιο σκληρούς σάκους τα απορρίμματα που βρίσκονται στον δρόμο για να μην σκορπίζονται, αφού οι σακούλες σκίζονται και απλώνουν τα σκουπίδια παντού στους δρόμου, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Η κατάσταση σε πάρα πολλά σημεία, από την υπερβολική συσσώρευση των απορριμμάτων, είναι εξαιρετικά προβληματική και εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία, αφού τα σκουπίδια βρίσκονται κοντά σε σχολεία, στον περίβολο του Παναρκαδικού νοσοκομείου και σε πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Επί της ουσίας όμως, δεν υπάρχει η δυνατότητα για τα σκουπίδια να απομακρυνθούν από την πόλη, γιατί δεν υπάρχει κάποιος χώρος προκειμένου να συγκεντρωθούν, παρά τις προσπάθειες του δήμου να βρει χώρο εναπόθεσης ακόμα και έξω απο την Πελοπόννησο.