Ρώσικη οικονομία και Ελλάδα.

Η πτώση του ρουβλίου μέχρι τον Μάρτιο του 2015, κατέστησε την εξαγωγή αγαθών από τη Ρωσία, πιο ελκυστική απ’ ότι την πώλησή τους στην εσωτερική αγορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές προϊόντων μέσα στη Ρωσία να αυξηθούν απότομα και η κυβέρνηση ως απάντηση, δεσμεύτηκε να επιβάλει φόρους εξαγωγής.

Η πρόσφατη όμως ανάκαμψη του ρουβλίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, το καθιστά σε νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη πειστεί κατά πόσο η εντυπωσιακή ενίσχυση του ρωσικού νομίσματος μπορεί να καταστεί μια μακροπρόθεσμη τάση.

Η Ρωσία αναζητά νέους εμπορικούς εταίρους. Η Μόσχα στρέφεται κυρίως στην Ασία και τον Ειρηνικό, αλλά και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του οικονομικού φόρουμ που διεξήχθη στο Κρασνογιάρσκ.

Όσον αφορά την Ελλάδα, φαίνεται ότι μετά το πρόσφατο ταξίδι Τσίπρα, ανοίγει ο δρόμος για τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα στη Ρωσία, μετά την απάντηση της Μόσχας ότι μπορεί να δεχθεί γεωργικές πρώτες ύλες, εάν δημιουργηθούν εγκαταστάσεις επεξεργασίας τους στη Ρωσία.