Πωλείται το σπίτι του Νίκου Καζατζάκη προς 540.000 ευρώ

Το σπίτι που υπήρξε ιδιοκτησία του Νίκου Καζατζάκη στην Γαλλική Αντίμπ πωλείται, σύμφωνα με την αγγελία που είδαμε στην γαλλική μεσιτική ιστοσελίδα repimmo.  Το σπίτι είναι 50 τετραγωνικών μέτρων, με θέα στη

 

Το σπίτι έχει εμβαδό από 50 τετραγωνικά μέτρα, έχει θέα στη θάλασσα και στον πιο όμορφο δρόμο της παλιάς πόλης. Στο ισόγειο έχει ένα καθιστικό που ανοίγει σε μια βεράντα με θέα στη θάλασσα, και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Στον πρώτο όροφο έχει δύο υπνοδωμάτια, το ένα με μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα, 2 μπάνια και μπαλκόνι. Είναι ανακατασκευασμένο και διαθέτει πλεον συγχρωνες ανέσεις όπως διπλά τζάμια και κλιματισμό.

 

Είναι ένα πραγματικό στολίδι, λένε όσοι το έχουν δεί. Η "Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη" και η αυτοδιοίκηση του Ηρακλείου, θα προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν και το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου η οικία να περάσει σε ελληνικά χέρια αν και το χρηματικό ποσό που ζητείται είναι πολύ μεγάλο και πιο συγκεκριμένα 540.000 ευρώ.

Ελπίζουμε μόνο αυτός που θα το αποκτήσει να το σεβαστεί. Ακόμα κι αν δεν αξιοποιηθεί ως χόρος πολιτισμού, καλό είναι να συντηρηθεί, με σεβασμό στην ιστορία του, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιος.