Προσλήψεις εκλεκτών στη ΝΕΡΙΤ

Απίστευτα μεγάλη ένταση επικρατεί στο Ραδιομέγαρο. Οι συμβασιούχοι της ΔΤ «είναι στα κάγκελα» για τον διαγωνισμό των προσλήψεων ενώ σοβαρός προβληματισμός υπάρχει και στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για τις επιλογές της κυβέρνησης. Ήδη… παραιτήθηκε η Κική Αγγελοπούλου από υπεύθυνη του δελτίου ειδήσεων ενώ τη θέση της ανέλαβε προσωρινά ο Φώτης Καφαράκης.

Ο διαγωνισμός έδινε τη δυνατότητα στην Επιτροπή επιλογής των δημοσιογράφων, μέσω της «αξιολόγησης του βιογραφικού», να παρακαμφθούν πρόσωπα που δεν είναι αρεστά και να αντικατασταθούν από άλλα τα οποία είναι πολύ πιο κοντά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιας με τη ΝΔ, δημοσιογράφου, Άριας Αγάτσα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του site www.thetoc.gr, «με μόνο το πτυχίο ΑΕΙ (1000 μόρια) και χωρίς ξένες γλώσσες και πιστοποίηση ίντερνετ κ.λπ., το βιογραφικό της κ. Αγάτσα βαθμολογείται με 1250 μόρια!», ενώ «ένα αντίστοιχο, ίδιο βιογραφικό, του κ. Παπανικολάου Βασίλη, βαθμολογείται με 995 μόρια και μένει απέξω!». Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή, «κόπηκε» η Μαρία Καρχιλάκη, επειδή είχε καταθέσει αίτηση για σύνταξη, για να προωθηθεί άλλο πρόσωπο που ήταν στη σχετική λίστα.

Τα προβλήματα στη σύνταξη των όρων του διαγωνισμού είχαν επισημανθεί από την αρχή τόσο στο αρχικό ΔΣ της ΝΕΡΙΤ όσο και στο Εποπτικό Συμβούλιο, αλλά κανείς δεν ήθελε να αλλάξει τους όρους. Υπό άλλες συνθήκες η υπόθεση του διαγωνισμού θα πήγαινε προς εξέταση στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά προς το παρόν κρατούνται χαμηλοί τόνοι από τις περισσότερες πλευρές. Η σημερινή διοίκηση έχει διαπιστώσει το πρόβλημα, αλλά φαίνεται πως βρίσκεται «εν μέσω συμπληγάδων», με την κυβέρνηση από τη μια πλευρά και την… παράλληλη, υπό κομματικό έλεγχο, διοίκηση της ΝΕΡΙΤ από την άλλη…

typologies.gr