Πορεία της ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Σύνταγμα

Ραντεβού στο Σύνταγμα δίνει στις 18:30 η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
«Μόνο ως κακόγουστος ευφημισμός μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί "επώδυνου συμβιβασμού" με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων. Η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζές τους, οι οποίες "διασώζονται" και πάλι με 10 δισ. ευρώ.
Τα υπόλοιπα 2 δισ. της υποδόσης για την εξυπηρέτηση του επαχθούς χρέους συνοδεύονται από εξαιρετικά οδυνηρά μέτρα, ιδιαίτερα στο σοβαρό θέμα της πρώτης κατοικίας, που θα φέρουν σε απόγνωση δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Η "σκληρή διαπραγμάτευση" της Κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της φτώχειας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή ζητά τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους.
Πηγή: Newsbeast.gr