Πλημμύρισε πάλι η Αθήνα! Πόσα χρήματα και με ποια διαδικασία θα αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς;

Η κακή παράδοση των τελευταίων χρόνων, που με την πρώτη μπόρα γίνονται οι δρόμοι ποτάμια και καταστρέφονται περιουσίες και κυνδυνεύουν ζωές, συνεχίστηκε και πάλι. Δρόμοι έγιναν ορμητικοί χείμαροι, αυτοκίνητα παρασλυρθηκαν, σπίτια και αποθήκες πλημμύρισαν και από τύχη γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Η Έφη Μπέκου, ΓΓ Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, μόλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega για τις αποζημειώσεις που θα δωθούν σε όσους επλήγησαν από τις καταστροφές.

Με ένα εφάπαξ έκτακτο βοήθημα, ύψους 586,94 ευρώ, το οποίο θα λάβουν οι πλημμυροπαθείς αφού καταθέσουν αίτηση στο δήμο τους μαζί με τα αποδεικτικά κατοικίας, θα αποζημειωθούν οι πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αθήνας. Θα πρέπει να καταθέσουν επίσης βεβαίωση από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Αυτό το επίδομα είναι για τις άμεσες ανάγκες τους, ενώ όσοι έχουν υποστεί ζημιές σε οικοσκευές και σε καταστήματα μπορούν να διεκδικήσουν οικονομική ενίσχυση από 1.174 έως 5.869 ευρώ. Τρία είναι τα κριτήρια για το ύψος του επιδόματος είναι ο αριθμός των μελών της οικογένειας, το ύψος της ζημιάς και τα τετραγωνικά του σπιτιού.