Παπά-Στράτης: Ο καλός Σαμαρείτης της Μυτιλήνης!

Αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας με την μαζικότατη εισροή προσφύγων δεν έχει προηγούμενο. Οι διεθνείς οργανισμοί είναι εδώ και καταγράφουν τα γεγονότα, δηλώνοντας προς το παρόν αναρμόδιοι στο να παρέμβουν. 

Όμως, οι κάτοικοι των νησιών μας έχουν αποδείξει πως είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι και προσπαθούν, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει λόγω και την συνεχούς οικονομικής κρίσης, να βοηθήσουν όσο μπορούν. Άλλωστε, πολλοί από αυτούς είναι γυναίκες και ανήλικα παιδιά.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στρέφει την προσοχή της στο καταφύγιο για μετανάστες του παπά-Στράτη, στην Καλλονή της Λέσβου. Ο παπα-Στράτης έχει κάνει σκοπό της ζωής του το να προσφέρει βοήθεια σ' όσους "ξεβράζει η θάλασσα"¨. Ο ίδιος λέει πως όταν θα δεις έναν άνθρωπο που τον ξεβράζει η θάλασσα ένα πρωί στα παράλια της Λέσβου και ένα παιδί και μια μάνα να κλαίει δεν θα ανοίξεις ποτέ το στόμα σου να ρωτήσεις άμα είναι χριστιανοί για να τους ταΐσεις.

Ένας παπάς πρότυπο για όλους μας, λέει σ' αυτό βίντεο που γύρισε ο ΟΗΕ πως σ’ αυτή τη γη που είμαστε και ζούμε ήρθαμε για να είμαστε χρήσιμοι. Η ζωή μας είναι πολύ μικρή. Ας την καταναλώσουμε κάνοντας καλό. Κι εμείς δεν μπορούμε παρα να νιώθουμε περήφανοι γι' αυτόν.