Πανικός στην Κίνα με το θάνατο ενός 8χρονου.

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 8χρονου μαθητή, ο οποίος μαχαιρώθηκε βάναυσα ενώ έφευγε απο το σχολείο του. Ο δράστης, ο οποίος πριν λίγες μέρες φημολογείται πως μαχαίρωσε άλλους δύο μαθητές, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, διέφυγε αμέσως και βρήκε καταφύγιο στο βουνό.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας μετέδωσε ο δράστης αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο. Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στην ανατολική επαρχία Τζιανκσί, την ώρα που οι μαθητές έφευγαν απο το σχολείο για να επιστρέψουν σπίτια τους.

Το ένα εκ των θυμάτων, ένα 8χρονο αγόρι, δεν άντεξε τα εκτενή τραύματα και ξεψύχησε σχεδόν αμέσως. Οι άλλοι δύο μαθητές βρίσκονται στο νοσοκομείο, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σε πολύ άσχημα κατάσταση.

Τα βίαια εγκλήματα σπανίζουν στην Κίνα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων με στόχο μαθητές. Τα επεισόδια αυτά έχουν προκαλέσει εκκλήσεις για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στα σχολεία σε μία χώρα όπου τα περισσότερα ζευγάρια έχουν ένα παιδί. Οι σχολικοί φύλακες στην Κίνα συχνά δεν οπλοφορούν και δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι για τέτοιες επιθέσεις.

Λίγους μήνες πριν, σε παρόμοιο περιστατικό, ένας άντρας επιτέθηκε σε 8 μαθητές με μαχαίρι, σε σχολείο της επαρχίας Χουμπέι.