Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος

Ο συνθέτης και τραγουδιστής Ντέμης Ρούσος, που μας έκανε περήφανους όλους με την καριέρα του στο εξωτερικό, δυστυχώς, έφυγε από την ζωή στα 69 του χρόνια. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά και σημαντικά προβλήματα υγείας. Πέθανε στην Ελλάδα που τόσο αγαπούσε, καθώς είχε έρθει στην Αθήνα από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο Ντέμης Ρούσσος έγινε παγκόσμια γνωστός με το συγκρώτημα Aphrodite's Child. Μετά την διάλυσή τους, άρχισε σόλο καριέρα. Μία από τις πρώτες του επιτυχίες ήταν το τραγούδι "We Shall Dance" το οποίο δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία.

Στην συνέχεια όμως, στη δεκαετία του '70, πολλοί δίσκοι του έγιναν επιτυχίες. Το "Forever and Ever", το "White Sails" (μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού "Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε"), το "My Friend the Wind", το "My Reason", το "Velvet Mornings", το "Goodbye My Love, Goodbye", το "Someday Somewhere", το "Lovely Lady of Arcadia" και πόσα άλλα.

Σύγουρα αφήνει ένα μεγάλο κενό στην μουσική της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, μιας και ταλέντα σαν και το δικό του δεν μένουν στα στενά όρια μιας χώρας.