ΟΟΣΑ: Δεν είναι οι Έλληνες τεμπέληδες!

Ως Έλληνες, μας έχουν προσβάλει τα προηγούμενα χρόνια αρκετά, λέγοντας πως η χώρα μας πτώχευσε επειδή οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Έρχεται όμως μία παγκόσμια μελέτη του Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και βάζει επιτέλους τα πράγματα στην θέση τους.

Οι Έλληνες κατατάσσονται στην τρίτη θέση με τους σκληρότερα εργαζόμενους λαούς παγκοσμίως, σύμφωνα με μελέτη αυτή του ΟΟΣΑ. Στις τελευταίες θέσεις μαντέψτε ποιοι βρίσκονται: Μα φυσικά οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί.

Φαίνεται πως για ακόμη μια φορά ο μύθος περί “τεμπέληδων” Ελλήνων καταρρίπτεται. Όπως αποκαλύπτει η μελέτη, οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες από 2000 ώρες τον χρόνο ενώ στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται οι Γερμανοί με 1388 και οι Ολλανδοί με 1380.

Οι Μεξικανοί είναι πλέον σκληρά εργαζόμενοι με 2237 ώρες εργασίας τον χρόνο ενώ στη δεύτερη θέση οι Νοτιοκορεάτες με 2136.

Στην τέταρτη θέση της λίστας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, βρίσκεται η Χιλή ενώ την πεντάδα κλείνει η Ρωσία με 1980 ώρες.

Για να καταλήξουν στην κατάταξη, τα στελέχη του ΟΟΣΑ, προσμέτρησαν τις ώρες πραγματικής εργασίας με τον αριθμό των απασχολούμενων στην κάθε χώρα.