Νew York Times : Κάτι αλλάζει στην Αθήνα.

«Κάτι αλλάζει στην Αθήνα». Με αυτά τα λόγια αποφάσισαν να ξεκινήσουν το άρθρο τους οι New York Times, σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Αθήνα και τις πολλές αλλαγές στις οποίες έχει προβεί, που απο ο,τι φαίνεται, έχουν αφήσει κατάπληκτο πολύ κόσμο του εξωτερικού.

Η τελευταία εικόνα της Αθήνας, με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά και τις επιχειρήσεις με λουκέτο μπροστά, είχε σοκάρει. Τώρα όμως, μία νέα πνοή ζωής φαίνεται πως έχει φυσήξει και ολοένα και περισσότεροι νέοι με ιδέες, ανοίγουν καταπληκτικά μαγαζιά, προσφέρουν θαυμάσιες γεύσεις και η παλιά,γνώριμη, «τσαούσα» Αθήνα στέκεται και πάλι στα πόδια της.

Οι New York Times μέσα σε 36 ώρες λάτρεψαν την πόλη. Το πρόγραμμα που ακολούθησαν ήταν βόλτες στο κέντρο, γευστικές δοκιμές παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και, φυσικά, καφέ και ποτό σε ωραία σημεία της πόλης. Δεν παρέλειψαν, βέβαια, να κάνουν και μια βόλτα στην παραλία, φτάνοντας μέχρι τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, για τον οποίο έγραψαν πως είναι το πιο δυνατό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Παρακολουθήστε το εν λόγω video :