Με Έλληνες γιατρους αιμοδοτείται το Γερμανικό Σύστημα Υγείας!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Γερμανία περίπου 3.000 έλληνες γιατροί.
 
Επισήμως οι υπηρεσίες υγείας λένε πως οι καλά εκπαιδευμένοι έλληνες γιατροί φέρνουν τις ειδικές τους γνώσεις και τις δικές τους εμπειρίες στο γερμανικό σύστημα υγείας και μπορούν να συμβάλουν στη περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος.

Η αλήθεια είναι πως οι έλληνες γιατροί φεύγουν από την Ελλάδα μην μπορώντας να βρούν δουλειά, με γνώσεις που έχουν ματώσει αυτοί και οι οικογένειά τους για να αποκτήσουν, είναι πιο φτηνοί από τους γιατρούς των άλλων βόρειων χωρών και τους προτιμούν για την στελέχωση των ιατρίων της γερμανικής περιφέρειας. Εκεί δηλαδή που δεν πάνε οι Γερμανοί γιατροί.
 

"Η Γερμανία χρειάζεται την εισροή ειδικευμένων εργαζομένων, κυρίως στο πεδίο της υγείας", δήλωσε η υπουργός Υγείας του ομοσπόνδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Μπάρμπαρα Στέφενς. Και συνέχισε λέγοντας πως "Αυτή η εταιρική σχέση ωφελεί ξεκάθαρα και τις δύο χώρες"
 
 
Πάντως, αξιοσημείωτες είναι οι δηλώσεις και του Τιλ Κέστνερ, γενικού διευθυντή της Linkedin στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, ο οποίος είπε πως μία στης 9 επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή στη Γερμανία ψάχνει για εξειδικευμένο προσωπικό από το εξωτερικό. Τί καλύτερο από να το ψάχνουν στις χώρες της κρίσης; Δηλαδή την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλλία ή γενικά την νότια Ευρώπη. Να δούμε τι θα κάνουν αν ξεπεραστεί αυτή η κρίση και μειωθεί το ενδιαφέρον του "εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού" όπως τους λένε, να μεταναστεύσουν.