Κρεβάτια Εντατικής και από τον ιδιωτικό τομέα!

Είναι μόνιμο πρόβλημα η έλλειψη κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Αυτή τη φορά, για να καληφθούν αυτές οι ελλήψεις, περίπου 120 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ.

Η κίνηση αυτή εντάσεται στο Σύστημα Διαχείρισης Αναγκών Διαθέσιμων Κλινών ΜΕΘ-ΜΕΝΝ μέσω ΕΚΑΒ και οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται σ’ αυτά δεν θα επιβαρύνονται με παραπάνω χρεώσεις. Θα τις καλύπτει δηλαδή εξ' ολοκλήρου το ταμείο τους, όπως και στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτή η συνεργασία ήταν το αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών. Αν όλα πάνε σύμφωνα με την συμφωνία, για πρώτη φορά δημιουργείται ένα λειτουργικό και επωφελές πλαίσιο για τους ασφαλισμένους αλλά και τις ιδιωτικές κλινικες και τα ταμεία, αφού παρέχεται η δυνατότητα νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο 25% των κλινών Γ΄ θέσης, χωρίς παραπάνω χρεώσεις, δυνατότητα που δεν εξασφαλιζόταν με τις προηγούμενες συμβάσεις.

Μάλιστα, για πρώτη φορά οι ιδιωτικές κλινικές θα αποζημιώνουν για τη διάθεση και διακίνηση φιαλών αίματος που γίνεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ μέχρι σήμερα όλο το κόστος επωμιζόταν το Δημόσιο.

Για να δούμε...