Κρήτη: Καταδικάστηκε για απάτη προς το ΙΚΑ

Ένας 50χρονος λογιστής καταδικάστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης σε φυλάκιση 24 μηνών, για υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ. Κατηγορούταν από το ΙΚΑ πως είχε προσκομίσει πλαστά χαρτιά πρόσληψης 35 ασφαλισμένων από το 2009 έως το 2012. Πως το ανακάλυψαν; Απλό! Η εταιρεία που τους ασφάλιζε απλά δεν υπήρχε!!!

Συνολικά φαίνεται πως τα ποσά που δεν απέδωσε σε ασφάλιστρα ήταν ύψους 30.000 ευρώ. Οι ασφαλισμένοι χαίρονταν των προνομίων που τους απέφερε η ασφάλεια και ο λογιστής πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του αυτές από τους ψευτο-ασφαλισμένους

Φαίνεται πως ο ασκός του αιόλου για τις απάτες σε βάρος του ΙΚΑ μόλις ανοίγει, αφού δεν έχουν τελειωμό οι καταδήκες από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Πρόσφατα, καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκισης έναν νεφροπαθή ο οποίος από το 2009 ως το 2010 «χρέωνε» το Ίδρυμα με διαδρομές με ταξί για να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Όπως όμως διαπιστώθηκε, οι αποδείξεις που προσκόμιζε στο ίδρυμα ήταν πλαστές, καθώς οι ώρες και μέρες δεν συμφωνούσαν με το πρόγραμμα του νοσοκομείου. Οι διαδρομές αυτές κόστισαν στο ΙΚΑ 17.000 ευρώ, ποσό που ο νεφροπαθής έχει ήδη ρυθμίσει και αποπληρώνει σταδιακά, γεγονός που αποτελεί και μια έμμεση ομολογία.