Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 6,1 και μετασεισμοί!

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 21:07, ανατολικά της Κρήτης, κοντά στην Κάσο. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 415 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό του εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή για τραυματίες.

Μετά τον κύριο σεισμό, ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,1 έως 5,4 Ρίχτερ. Οι ισχυρότερες των οποίων ήταν οκτώ που το μέγεθος του ανερχόταν πάνω από 4 Ρίχτερ .Οι μετασεισμοί συνεχίζονται και σήμερα, με τον ισχυρότερο από αυτούς να έχει ένταση 5,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 5:05 το πρωί.

Το μεγαλύτερο μέρος των δονήσεων έχουν γίνει αισθητές στην Ανατολική Κρήτη. Τόσο από τον σφοδρό σεισμό των 6, 1 Ρίχτερ όσο και από τις μετασεισμικές δονήσεις δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Κρήτη.