Κολωνάκι: 5 χρόνια πλαστές αποδείξεις έδινε εστιατόριο!

Επί πέντε χρόνια δυο αδέρφια, ιδιοκτήτες σε ένα ρεστοραντ-καφέ στο Κολωνάκι, έκοβαν πλαστές αποδείξεις, για να γλυτώνουν τον ΦΠΑ και τις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τους. 

Είχαν τοποθετήσει ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή στο κατάστημα μαζί με δύο νόμιμες ταμιακές μηχανές και μέσω αυτού περνούσαν τις παραγγελίες και εξέδιδαν παράνομες αποδείξεις, τυπωμένες σε θερμικό χαρτί, ίδιο με τις γνήσιες. Οι πελάτες δεν είχαν καταλάβει τίποτα, καθώς είχαν την εντύπωση πως έπαιρναν κανονικές αποδείξεις. Στην πραγματικότητα όμως, οι εισπράξεις τους δεν φαίνονταν πουθενά αλλού, εκτός από τους ίδιους.

Την απάτη ανακάλυψε η Οικονομική Αστυνομία η οποία και προέβη στην σύλληψη του μεγάλου αδελφού, 55 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο μικρότερος, ηλικίας 51 ετών. Στις δραστηριότητες της επιχείρησης, για τη χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις, ενώ το ύψος του ΦΠΑ που δεν κατέβαλαν οι επιχειρηματίες, θα προσδιοριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ, και υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναμένονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.