Καλά νέα για τον Φοίνικα!

Θυμάστε το σκυλάκι του το είχαν πυρπολύσει οι ανήλικοι Ρομά στην Άρτα.

Αν και στην αρχή ο κτηνίατρος φοβόταν πως δεν θα τα καταφέρει, ευτυχώς ο μικρούλης φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρα. Μετά την μεταφορά του όμως στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)και την φροντίδα που δέχεται σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου, έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία ανάρρωση του. 

Με εγκαύματα σε πάνω από το 50% του σώματός του, δεν μπορούσε να ξαπλώσει αλλά ούτε να καθίσει. Ευτυχώς, από προχθές μπορεί πια να καθίσει στα πίσω του πόδια. Στην ανάρωσή του, εκτός από τους κτηνιάτρους που το φροντίζουν όσο καλύτερα γίνεται, έχει συμβάλει συμαντικά και η Κατερίνα Τσέρτου, η οποία δεν τον άφησε ούτε για μια μέρα μόνο του, βοηθώντας έτσι στην επούλωση των ψυχικών θαυμάτων. Πράγμα πολύ συμαντικό στην περίπτωση του μικρούλη, καθώς η αποθεραπεία του θα κρατήσει πολύ ακόμα. 

Η κ.Τσέρτου συνκινημένη από την περιπέτεια του, αποφάσισε να τον παρει υπό την προστασία της, ώστε ο μικρός μας να δει και την καλή πλευρά των ανθρώπων μετά την σκληρή.  Τον ονόμασε Φοίνιξ, και πραγματικά το όμονα του ταιριάζει γάντι! Ανέλαβε όλα τα έξοδα της μακράς νοσηλείας του και τον πηγαίνει καθημερινά βόλτες. Η διάθεσή του έχει βελτιωθεί σημαντικά, λέει η νέα του "μαμά" και συνέχισε λέγοντας πως χαίρεται όταν τον βλέπει να απολαμβάνει την βόλτα του και να την τραβάει για να μυρίσει τα πάντα με αυτά τα ισχνά και πονεμένα ποδαράκια. Μάλιστα τώρα που ζωήρεψε δεν θέλει καθόλου το κλουβάκι του.