Κίνα:Γυναίκα πούλησε το νεογέννητο παιδί της.

Με βαριές κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπη μία 30χρονη γυναίκα απο την Κίνα, η οποία κατηγορείται πως πούλησε το νεογέννητο βρέφος της, έναντι 6.000 ευρώ, σε συνεργασία με τον μαιευτήρα, ο οποίος ανέλαβε την διαδικασία της γέννας και την ανεύρεση «πελατών».

Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε μετά απο παρέμβαση της γιαγιάς τους βρέφους, η οποία κατέφυγε στις Αστυνομικές Αρχές για να καταγγείλει τις υποψίες της. Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά πως, εξαρχής ήταν αρκετά καχύποπτη, καθώς η νύφη της, όντας ήδη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού απο τον πρώτο της γάμο, ήταν πολύ αρνητική σχετικά με τη νέα αυτή εγκυμοσύνη, διότι, όπως υποστήριζε, θα έκανε κακό στο πρώτο της παιδί.

Έτσι, όταν το νέο βρέφος γεννήθηκε, όπως ανέφεραν στην οικογένεια, νεκρό, η γιαγιά δεν το πίστεψε ούτε λεπτό και έτσι απευθύνηθηκε αμέσως στην Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της πραγματοποίησε μία εκ βαθέων έρευνα, η οποία και οδήγησε της σύλληψη της μητέρας και του μαιευτήρα.

Οι κινεζικές αρχές πασχίζουν τα τελευταία χρόνια να καταστείλουν την —ιδιαίτερα προσοδοφόρα— αγορά νεογέννητων, η οποία τροφοδοτείται ιδίως από την παραδοσιακή προτίμηση των Κινέζων στα αγόρια και τη λεγόμενη πολιτική «του ενός παιδιού», η οποία συνεχίζει να περιορίζει δραστικά τον αριθμό των παιδιών ανά ζευγάρι, παρά τη χαλάρωσή της τα τελευταία χρόνια.