Ισραήλ: Τραγική επίθεση με θύμα ένα βρέφος.

Την παγκόσμια κοινή γνώμη έχει αναστατώσει η είδηση του θανάτου ενός βρέφος 3 μηνών, μετά απο τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα την Τετάρτη, στην Ιερουσαλήμ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανοικτά καταδικάζουν την πράξη, χαρακτηρίζοντας την ως «ποταπή», σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μωρού, που φαίνεται ότι είναι αμερικανός πολίτης και σκοτώθηκε σε αυτή την ποταπή επίθεση. Καλούμε όλες τις πλευρές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών».

Ο δράστης της τρομοκρατικής αυτής επίθεσης είναι ο 21χρονος Αμπντελαρχμάν Σαλουντέχ Αμπέντ, ο οποίος οδήγησε το αμάξι του πάνω σε μία στάση τραμ, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν άνθρωποι, σκοτώνοντας έτσι το άτυχο βρέφος και τραυματίζοντας άλλους 8.

Ο 21χρονος είναι μέλος του ισλαμικού κινήματος Χαμάς. Μετά το συμβάν, επιχείρησε να διαφύγει πεζός αλλά ένας αστυνομικός εξαπέλυσε πυρά εναντίον, καταφέρνοντας έτσι να τον ακινητοποιήσει. Ο νεαρός κατέληξε λίγο πριν φτάσουν στο νοσοκομείο.