Η Βρετανία αρνήθηκε τη διαμεσολάβηση της UNESCΟ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα!

Όπως αναμενόταν, το Βρετανικό Μουσείο αρνήθηκε την διαμεσολάβηση της UNESCO για το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα. Οι Βρετανοί έδωσαν στη δημοσιότητα, μέσω της ιστοσελίδας του Βρετανικού Μουσείου, τις επιστολές τους αλλά και της κυβέρνησης της Βρετανίας προς τον διεθνή οργανισμό.

Όπως λένε, με ειλικρινή σεβασμό για τον οργανισμό, αλλά και τις ήδη καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους φορείς στην Ελλάδα, το Βρετανικό Μουσείο δεν είναι κρατικός φορέας και οι συλλογές του δεν ανήκουν στη βρετανική κυβέρνηση. Οι έφοροι του Βρετανικού Μουσείου φυλάσσουν τα Γλυπτά όχι μόνο για τον βρετανικό λαό αλλά και προς όφελος του κοινού παγκοσμίως, στο παρόν και το μέλλον.

Λένε πολλά, αλλά ιδιαίτερη εντύπωση στην επιστολή αυτή, η οποία είναι ανακοινωμένη και στα Ελληνικά, μας έκανε το πως "τα Γλυπτά του Παρθενώνα είχαν αποκτηθεί νομίμως από τον Λόρδο Έλγιν, σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την περίοδο και ότι οι έφοροι του Βρετανικού Μουσείου έχουν σαφείς και νόμιμους τίτλους από το 1816".

Και έπεται συνέχεια...