Ημαθία: Κατάληψη σε σχολείο από γονείς μαθητών

Αυτή τη φορά δεν ήταν οι μαθητές, αλλά οι γονείς έκαναν κατάληψη σε δημοτικό σχολείο της Ημαθίας. Αιτία; Η διακοπής δρομολογίου του σχολικού λεωφορείου, πράγμα που τους αναγκάζει να μεταφέρουν τα παιδιά μόνοι τους, σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.

 

Μιλάμε για το Δημοτικό Σχολείο Ξεχασμένης Ημαθίας. Σήμερα το πρωί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κατέλαβε το σχολείο στο πλαίσιο της διαμαρτύρίας για την διακοπή δρομολογίου που μετέφερε τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων της Ξεχασμένης από το Κεφαλοχωρίου στις 12:15.

 

Η Υπουργική Απόφαση που αποφάσισε την κατάσγηση του εν λόγω δρομολογίου θεωρήθηκε απάνθρωπη από τους γονείς, οι οποίοι λένε πως δεν ειναι δυνατόν 7 και 8 χρονών παιδιά να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο, που περνάει 90 λεπτά μετά, στον δρόμο.

 

Μιλάμε για 30 μαθητές, οι οποίοι λόγω έλλειψης άλλου μέσου, μεταφέρονται στις καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε ενδεχόμενο ατύχημα. Όπως και να το κάνουμε είναι ένα σημαντικό θέμα, που πρέπει να λυθεί άμεσα.