Επίλογος στη φρίκη

Ο επίλογος μιας ανείπωτης τραγωδίας που συγκλόνισε τόσο την τοπική κοινωνία της Κοζάνης όσο και το πανελλήνιο γράφτηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το kozan.gr, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 5χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια επίθεση που δέχτηκε από σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ. Τραγική φιγούρα η μητέρα που αποχαιρέτησε το μικρό της αγγελούδι.

Ο 72χρονος ιδιοκτήτης των δύο ροτβάιλερ κατηγορείται από τον εισαγγελέα στον οποίο απολογήθηκε σήμερα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Σοκάρει ο ιατροδικαστής για το παιδάκι που έχασε τη ζωή του από επίθεση ροτβάιλερ

Την ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε το 5χρονο αγόρι στο νοσοκομείο Κοζάνης έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική εξέταση.

Το άτυχο παιδί έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στον τράχηλο, γεγονός που επέφερε και τον τραγικό του θάνατο. Επίσης, τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του αγοριού, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr.

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας Κοζάνης στον 72χρονο συνταξιούχο, ιδιοκτήτη των σκύλων.

Δικηγόρος 72χρονου: «Μεσολάβησε ανθρώπινο χέρι για να ανοίξει η ξύλινη μπάρα και να βγουν τα σκυλιά έξω»

Σε δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο δικηγόρος Νικόλαος Κούρας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 72χρονου ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ.

«Αισθάνεται συντετριμμένος όχι μόνο γιατί χάθηκε ένα παιδί, αλλά γιατί αυτό το παιδί βρισκόταν στο φιλικό του περιβάλλον. Άλλωστε ήταν επισκέπτης εκεί για τις γιορτές του Πάσχα. Είναι σοκαρισμένος σε πολύ έντονο βαθμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούρας και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν ήταν μπροστά, μόνο εικασίες υπάρχουν».

Ο 72χρονος συνταξιούχος είπε στον δικηγόρο του ότι ήταν μέσα στο διαμέρισμα, όπως και οι άλλοι επισκέπτες, και ότι βγήκαν όλοι έξω, όταν άκουσαν τις φωνές, με πρώτο τους μέλημα να περιθάλψουν το άτυχο παιδί.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως τα σκυλιά όταν επιτέθηκαν στον 5χρονο βρίσκονταν στο υπόγειο του σπιτιού, σε έναν δομημένο χώρο, ο οποίος ήταν κλειστός κανονικά με πόρτα και δίπλα στην κεντρική πόρτα υπήρχε ένα μικρότερο πορτίδιο, από το οποίο μπαινόβγαιναν στη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας όταν τα ελευθέρωνε ο ιδιοκτήτης τους.

Το πορτίδιο, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ήταν κλειστό με μια ξύλινη μπάρα, η οποία από την έξω πλευρά έχει για αντιστήριξη μια χοντρή σωλήνα με διάμετρο περίπου πέντε εκατοστών.

«Ήταν δύσκολο να μετακινηθεί αυτή η σωλήνα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ανοίξει, αν δεν επενέβαινε κάποιο ανθρώπινο χέρι» είπε ο κ. Κούρας, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

«Δεν πιθανολογεί κάτι για το παιδί, γιατί δεν το είδε, ούτε μπορούμε να ξέρουμε, απλά μου είπε ότι “δεν μπορούν να βγουν τα σκυλιά σε καμία περίπτωση και για να πέσει η σωλήνα και να ανοίξει η ξύλινη μπάρα μεσολάβησε ανθρώπινο χέρι”» πρόσθεσε ο συνήγορος του 72χρονου.
Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης “Αγγίζωο”

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά λύπη μας για το τραγικό θάνατο του μικρού παιδιού. Ενημερωθήκαμε χθες το μεσημέρι από την αστυνομία την ώρα που ήταν στο χώρο που έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν και μας περιέγραψαν τι ακριβώς έγινε. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της μικρής ψυχούλας που έφυγε τόσο άδικα εχθές…δεν υπάρχουν λόγια όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και τα λόγια περιττεύουν… το παιδάκι δεν θα γυρίσει πίσω ότι και να πούμε και κανένα σχόλιο για το ποιος φταίει, γιατί φταίει δεν θα απαλύνει τον πόνο της οικογενείας.

Τα σκυλιά τα έχει αναλάβει ο Δήμος Κοζάνης όπως ορίζει ο Νόμος και έχουν μεταφερθεί στο Καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης».

Πηγή: Zougla.gr