Ελλάδα στους τουρίστες: "Απολαύστε τη διαμονή σας και μείνετε ασφαλείς"

Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει σε 27 αεροδρόμια και να καλωσορίσει τους τουρίστες για μια περικομμένη θερινή περίοδο την 1η Ιουλίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε μια ενημερωτική εκστρατεία προτρέποντας τους τουρίστες να προσέχουν τους κανόνες υγείας κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

 
Οι ελληνικές αρχές ελπίζουν να σώσουν τη σεζόν και να περιορίσουν ορισμένες από τις απώλειες που υπέστη η τουριστική βιομηχανία, διατηρώντας παράλληλα τη θετική δυναμική που επιτεύχθηκε με την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος του ιού.

 
Η εκστρατεία «Απολαύστε τη διαμονή σας και την ασφάλεια σας» στοχεύει στην παροχή σαφών πληροφοριών και οδηγιών σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού και την προστασία τόσο των επισκεπτών όσο και των Ελλήνων.

 
Τα μηνύματα θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια) και θα είναι διαθέσιμα σε τρεις γλώσσες - Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Τα φυλλάδια θα διανεμηθούν επίσης στους ταξιδιώτες.

 
Η εκστρατεία είναι μια κοινή προσπάθεια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (EOΔΥ), του αερομεταφορέα Fraport, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

 
Αν και η πανδημία μειώνεται στην Ελλάδα, οι αρχές αναμένουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού των εισαγόμενων περιπτώσεων που ξεκίνησαν με το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουνίου.

 
Είναι ενδεικτικό ότι, μεταξύ 1ης Ιουνίου και 25 Ιουνίου, η Ελλάδα κατέγραψε 404 νέες περιπτώσεις SARS-CoV-2, σε σύγκριση με 326 τον Μάιο, με βάση τα στοιχεία EODY. Η άνοδος αποδίδεται, εν μέρει, σε ξένες αφίξεις.

 
Επιπλέον, 98 επιβεβαιωμένες εργαστηριακές λοιμώξεις που σχετίζονται με ταξίδια από το εξωτερικό τον Ιούνιο, σε σύγκριση με 45 που καταγράφηκαν τον Μάιο, όταν οι αφίξεις περιορίστηκαν σε πτήσεις επαναπατρισμού.