Εγκρίθηκε το κονδύλιο για αποκατάσταση ζημιών στη Σκόπελο

Το ποσό των 6,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για την υλοποίηση δύο έργων για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή μετά τις καταστροφές στη Σκόπελο και τη Διάβα έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (καταγραφή ζημιών, Τεχνικά Δελτία) για να ολοκληρωθούν οι φάκελοι και να υποβληθούν στο Υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αποκατάσταση της γέφυρας της Διάβας στην Καλαμπάκα με προϋπολογισμό 4.600.000 ευρώ και την αποκατάσταση ζημιών στη Σκόπελο προϋπολογισμού 1.790.000 ευρώ.

Τα έργα εγγράφηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2016 ΣΑΠ817 μετά τη συνεργασία που είχαν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια και τις πιέσεις του κ. Κ. Αγοραστού εγκρίθηκαν σήμερα τα 6,3 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες στις συγκεκριμένες περιοχές.