Διώξεις για κακοδιαχείριση στο Γηροκομείο Αθηνών!

Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, άσκησαν ποινική δίωξη κακουγρηματικού βαθμού σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλείου του Γηροκομείου-Πτωχοκομείου Αθηνών, της περιόδου 2008-2013, για κακοδιαχείριση και σωρεία οικονομικών ατασθαλιών. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πολύμηνης έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Οι σοβαρές αυτές κατηγορίες αφορούν την απιστία σχετική με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Αφορά επίσης και την υπεξαίρεση στην υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση καθώς επίσης και την υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητά του ως εντολοδόχου, το συνολικό αντικείμενο της οποίας υπερβαίνει σε ποσό τις 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Η έρευνα για την υπόθεση της διαχείρισης του Γηροκομείου-Πτωχοκομείου διενεργήθηκε, με εντολή της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, από τους επίκουρους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου, οι οποίοι φέρεται να διαπίστωσαν πολλές περιπτώσεις κακής διαχείρισης των οικονομικών και των περιουσιακών στοιχείων του Γηροκομείου αλλά και αυθαιρεσίες που επιβάρυναν την συνολική οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος.

Η δικογραφία για την υπόθεση του Ιδρύματος ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς. Για να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.