Διακοπές με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο κύριος Βενιζέλος

Την ώρα που στην κυριολεξία «πίνουν» το αίμα του ελληνικού λαού, υποβάλλοντας μας σε εξαντλητικές περικοπές, την ίδια ώρα ο κ. Βενιζέλος και κάποιοι συνάδελφοί του υπουργοί και βουλευτές γλεντάνε εις υγείαν τον κορόιδων. O αντιπρόεδρος της…

 
κυβέρνησης για να μην χάσει τρεις μέρες από τις διακοπές του προτίμησε να χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να τον μεταφέρει από το νησί που παραθέριζε στις Βρυξέλλες και μετά πίσω πάλι στις διακοπές του.

Συνειδητά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό οι Σαμαροβενιζέλοι έχουν οδηγήσει μία ολόκληρη χώρα, δέκα εκατομμύρια πολίτες στην γκιλοτίνα, και αντί έστω να κρατούν τα προσχήματα, με την γνωστή αμετροέπεια που τους διακρίνει, συνεχίζουν το γλέντι διαρκείας σε βάρος των εξαθλιωμένων πολιτών.

Την ώρα λοιπόν που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποφέρει και παλεύει για την επιβίωσή της, την ώρα που οι δαπάνες για βασικά κοινωνικά αγαθά ουσιαστικά δεν υπάρχουν ως έννοια εξαιτίας των διαδοχικών περικοπών, ο κ. Βενιζέλος πήρε το κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Σκιάθο, όπου παραθέριζε για να πάει στις Βρυξέλλες και να επιστρέψει πάλι πίσω στο νησί!

Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε επιχειρήσει και πέρσι ο κ. Βενιζέλος καθώς ήθελε να μετακινείται με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατι που τελικώς το «μπλόκαρε» ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μάλιστα αυτή η κίνηση είχε προκαλέσει την οργή του Βενιζέλου ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Σαμαρά. Αυτά λοιπόν είναι να τα προβλήματα που καίνε τον Βενιζέλο. Αν θα μετακινηθεί η όχι με τιμές … Καίσαρα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα που αποκάλυψε την υπόθεση, ο Βενιζέλος ζήτησε να τον παραλάβει το κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Σκιάθο και να τον μεταφέρει πίσω στο νησί των Σποράδων προκειμένου να συνεχίσει τις διακοπές του στη Σκόπελο. Το αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ικανοποιήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κι έτσι το VIP αεροσκάφος Εμπραέρ το πρωί του Δεκαπενταύγουστου κινήθηκε από τη βάση του στην Ελευσίνα προς τη Σκιάθο, παρέλαβε τον κ. Βενιζέλο τον οποίο και μετέφερε στις Βρυξέλλες. Το βράδυ της ίδιας μέρας το αεροσκάφος επέστρεψε με τον υπουργό των Εξωτερικών στη Σκιάθο, ο κ. Βενιζέλος αποβιβάστηκε και συνέχισε προς τη Σκόπελο όπου έκανε διακοπές, ενώ το Εμπραέρ επέστρεψε στη βάση του το πρωί της επομένης.

Για να καταλάβει κανείς το ύψος της σπατάλης του αλαζόνα αντιπροέδρου αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο, κάθε ώρα πτήσης με το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων τύπου Εμπραέρ επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ! Ποσό που φυσικά δεν θα βγει από την τσέπη του Μπένι, ούτε από τις τσέπες των υπολοίπων «λύκων», οπότε γιατί να ενδιαφερθούν; Ας είναι καλά τα κορόιδα… Σαν να μην έφτανε όμως το περιστατικό από μόνο του, ο κ. Βενιζέλος θίχτηκε που και προχώρησε σε μία ανακοίνωση, η οποία μόνο ως μνημείο θράσους μπορεί να χαρακτηριστεί:

«Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ.
Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ.

Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.

Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του».

Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ. Βενιζέλο ότι «ακραίος λαϊκισμός» είναι να μετακινείσαι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όταν οι μισοί Έλληνες πούλησαν το αυτοκίνητό τους και πηγαίνουν με τα πόδια στη δουλειά.

Λαϊκισμός είναι να λες ότι δεν θέλεις να χάσεις τρεις μέρες από τις διακοπές σου τη στιγμή που η χώρα σου πεινάει.

Πηγή: Trelokouneli.gr