Βαριές δηλώσεις απο την προϊσταμένη αρχαιοτήτων της εφορίας Σερρών

«Θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα όσοι αμφισβητούν τα δεδομένα της ανασκαφής στην Αμφίπολη», τόνισε από τις Σέρρες η Κατερίνα Περιστέρη, απαντώντας στους επικριτές της, μετά τις αποκαλύψεις της ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι ένα μνημείο αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα.
Όπως δήλωσε η προϊσταμένη αρχαιοτήτων της εφορίας Σερρών, «είναι ιδιαίτερα λυπηρό για μένα να υπενθυμίζω σε συναδέλφους ότι είναι απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό να αξιολογούν και να αποφαίνονται για ένα ανασκαφικό έργο τα στοιχεία του οποίου αγνοούν» και πρόσθεσε: «Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών μας επιφυλάσσει και πρόσθετα στοιχεία που κλειδώνουν κυριολεκτικά τα συμπεράσματα της επιστημονικής μας ομάδας. Βιάζονται πολύ και εκτίθενται».
Η κυρία Περιστέρη, που βρίσκεται στις Σέρρες, στο περιθώριο προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου για εκδήλωση που αφορά σε μουσική παράσταση που θα γίνει στο Ζιντζιρλί Τζαμί το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, δε θέλησε να κάνει περαιτέρω σχόλια γύρω από τις νέες αποκαλύψεις για τον Τύμβο Καστά.
Σημειώνεται ότι πολλοί αρχαιολόγοι αμφισβητούν τα περί Ηφαιστίωνα και κάνουν λόγο για εμμονή της κ. Περιστέρη με τον Μ. Αλέξανδρο.
Πηγή: Newsbeast.gr